Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


“Bizim Yolumuz Hizmet Yolu”
Ünye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 1 Yıllık Çalışmaları İstişare ve Bilgilendirme Toplantısında konuşan ÇAMYAR “9 Ayda 9 Milyonluk Yatırım” başlığı ile Fen İşleri Müdürlüğü 2015 yılı yatırım programını açıkladı.

“Bizim Yolumuz Hizmet Yolu”

 Yolları Betonla Kalpleri Sevgiyle Buluşturuyoruz
 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AkParti İlçe Başkanı Arif Ergün, Ünye Belediye Başkan Yardımcıları, Fen İşleri Müdürü İle Beraber Atatürk Parkında Düzenlenen Fen İşleri Müdürlüğü Yıllık Çalışmaları Bilgilendirme İstişare Toplantısında 85 Mahalle Muhtarları İle Bir Araya Geldi.
Gerçekleştirilen Toplantıda Konuşma Yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’’Çok değerli çalışma arkadaşlarım, sorumluluğunuz altında olan mahallelerinizdeki ve bölgelerinizde ki, sorunların tamamından haberdar olduğumuzu öncelikle belirtmek isterim. Biraz sonra sorunlarınızın, sıkıntılarınızın ve bu sorunların karşılığında yapılmış ve yapılacak olan çalışmaları sizlerle teker teker paylaşacağım" 
dediğimiz tarih itibari ile görev süremiz içinde 1 yılı geride bıraktık. 

“DURMAK YOK YOLA DEVAM” 

Bu süreç içerisinde Büyükşehirle beraber küçülen ve ekonomik anlamda da kaynaklarının çoğunu kaybeden bir Ünye Belediyesi vardı. Bu küçülme ile beraber araç parkımızın yetersizliği ve var olan araçlarımızın da rantabl olmaması hizmet kalitemizin düşmesine neden oldu. Bu yıl hizmet kalitemizi ve verimliliği artırmak adına elimizdeki araçların tamamına yakınını ciddi bir bakıma sokuyoruz. Bununla beraber kiralama yolu ile yeni iş makinaları ve kamyonlarını bünyemize dahil ederek araç parkımızı genişletiyoruz. Artık hizmetler noktasında “TAM YOL İLERİ” diyen bir Ünye Belediyesi var.

Değerli arkadaşlar; tabi bütün bu sıkıntılar bütün bu imkânsızlıklar bizleri sizlere hizmet etmekten geri koymadı. Bugüne kadar Fen İşleri Müdürlüğümüzün Personel dahil iş makineleri ile orman malzemeli yol bakım çalışmaları, büz döşeme işleri kilitli parke hayvan pazarı ve artı yatırımlarının toplam net maliyeti 3 Milyon 101 Bin 703 Lira’ dır. Tüm hemşerilerimize hayırlı olsun.
30 Nisan tarihinde saat 14.00’da 52 Bin m² yani 12 km (Ünye-Akçay arası kadar bir mesafeye tekâmül etmektedir) beton yol ihalesine çıkıyoruz. 

“YOLLARI BETONLA KALPLERİ SEVGİYLE BULUŞTURUYORUZ” hayırlı uğurlu olsun. Bununla beraber 12 Mayıs tarihinde saat 14.00’da 87 Bin 314 Tonluk yani 4 Bin kamyon 0-25 mm temel altı malzeme temini ve nakli ile yol yapım işi ihalesine çıkıyoruz. 

Bu iki ihalemizle yapacağımız hizmetlerin ve yatırımların toplam giderleri yaklaşık olarak 5 Buçuk Milyon Lira’ dır. 
Ünye şehir merkezi ve kapanan beldelerimizde ki meydanlara ve yollara döşenen kilitli parke çalışmalarımızın yaklaşık maliyeti 1 Milyon Lira’ dır.
Çiğdem, Tekkiraz, Sarıhalil ve Denizbükü Mahallelerimiz de ihale bedeli 250 Bin Lira olan perde duvar ve perde beton duvar çalışmalarımızı bitirdik.
Yine ihale bedeli 250 Bin Lira olan Ağıdere, Çakmak, Çatak, Çınarcık, Erenyurt, İnkur, Saylan ve Yeşlilkent Mahallelerimizde ki taş duvar çalışmalarımız Nisanın 15’den sonra başlayacaktır. 
Bunlarla beraber siz saygı değer muhtarlarımızın talebi doğrultusunda, yaklaşık olarak 250 Bin Lira’ lık yeni bir ihale dosyası daha hazırlıyoruz. 
Son olarak konuşmamın başında araç parkımızla ilgili belirtmiş olduğum yeni araçların temini ile beraber elimizdeki mevcut araçların verimini artırmak için tamamını bakıma alacağız. Araç parkımızda ki bu yeni yapılanma ile beraber artı yatırımlarımızın 2015 yılı içindeki yaklaşık maliyetleri 3 Milyon Lira’ dır. Bu güne kadar sadece Fen İşleri Müdürlüğümüzün yapmış olduğu 3 Milyon 101 Bin 703 Lira’ lık yatırım ve hizmetlerin dışında, 2015 yılı içinde önümüzde ki “9 ayda 9 Milyon Liralık” yani 9 Trilyon Liralık bir yatırım gerçekleşecektir, 85 mahallemizle beraber tüm Ünye’ye şimdiden hayırlı olsun.
Köy yollarımızda yapacağımız çalışmalar eskisi gibi artık kısa vadeli çözümler için yapılan çalışmalar olmayacak. Tüm yollarımız silindirlerle preslenecek. Ayrıca ihtiyaç duyulan noktalarda yol kenarlarına “V” kanalı açılarak yağmur sularının yolda birikmesinin önüne geçilecek ve böylelikle yollarımız daha uzun ömürlü olacak. Burada siz değerli arkadaşlarımızın, muhtarlarımızın da, tüm hemşerilerimizle beraber üzerine büyük vazife düşüyor. Özellikle fındık bahçelerinden, yol kenarlarına atılan ve “V” kanallarını tıkayan çalı çırpıların atılmaması noktasında hepimizin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmekte.
Anons sistemi ile ilgili gelen talepler doğrultusunda, gerekli planlamalarımızı bitirdik. Şehir merkezimizin % 25’lik diliminde anons sisteminin yenilenmesi ve onarımlarının yapılması ile ilgili çalışmalarımız başladı. 2015 yılı içinde öncelikli olarak şehir merkezimizde, 2016 yılı sonuna kadar da 85 mahallemizin tamamında anons sistemi ilgili bütün sıkıntılarımız ve sorunlarımız ortadan kalkmış olacak.
Yine özellikle yüksek kesimdeki mahallelerimizin çöp konteynırı ile ilgili ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu konuyla alakalıda şehir merkezimizin çöp konteynırlarının tamamını yer altına alacağımız bir çalışmayı yaz ayı içerisinde başlatıp 2015 yılı sonuna kadar bitirmiş olacağız. Bu çalışmanın hemen ardından şehir merkezinden boşalan 600 çöp konteynırını ihtiyacı olan mahallelerimize, yerleştirmiş olacağız.
Peki, konuşmamızın başında belirtmiş olduğumuz bütün bu sıkıntıların ve özellikle kısıtlı kaynakların içinde bütün bu yatırım ve hizmetleri nasıl yaptık, nasıl yapıyoruz ve nasıl yapacağız? Değerli arkadaşlar seçim meydanlarında hep şunu söyledik “biz parayı, zamanı ve insanı iyi yöneteceğiz” dedik ve yönettik. Ama en önemlisi 
“HORTUMLARI KESTİK”  Bizler sizler,

 “ÜNYE’NİN ve SİZLERİN HİZMETKÂRI” 

olma sözü verdik. Bu güne kadar bu sözümüzde durduk ve bundan sonrada sözlerimizin arkasında yapacağımız hizmetlerle durmaya devam edeceğiz.
Ama bu noktada siz değerli çalışma arkadaşlarımdan, siz değerli muhtarlarımdan da, önemli bir ricam olacak. Arkadaşlar 1 yıldır sizlerin hizmetindeyiz. Tabi bütün gayretimiz bütün çabamız Ünye için değerli hemşerilerimiz için. Ama bizlerinde artık “evimin önüne bir kamyon çakıl lazım, bahçemin önünde traktör dönemiyor 2 saatlik kepçe lazım, inşaat yaptırıyorum inşaat sahasına kamyon girmiyor bana bir kepçeyle kamyon verin şuradan malzeme alacağım” gibi, zaman zaman kişilerin kendinden, zaman zamanda sizlerden gelen bu şahsi talep ve isteklerden artık vazgeçmemiz lazım. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’la beraber 2023 hedefini 2071’e taşımış bir Türkiye var artık. Ve Cumhur Başkanımız 100 yıl sonrasını planlarken bizim 1 saatlik 2 saatlik şahsi ve özel taleplerle uğraşmamız söz konusu değil. 100 yılın planlamasını yapan bir Türkiye’de bizimde artık en azından önündeki 3 yılın beş yılın 10 yılın planlamasını yapmış bir Ünye olmamız gerekiyor. Bu konuda da ayrıca tüm hemşerilerimizin daha duyarlı ve anlayışlı olmasını özellikle istirham ediyorum. Şeklinde konuştu..

 




Bu haber 889 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI